Ons kleinschalig wooninitiatief heeft plaats beschikbaar !

Op den Borgh bied ook de mogelijkheid voor logeren of kort verblijf  ! Op de Zwijnenborgh zijn wij als ouders een aantal jaren geleden een wooninitiatief  "Op den Borgh" gestart voor onze verstandelijk beperkte zoon. De laatste jaren groeit de vraag naar particuliere wooninitiatieven, omdat deze vaak veel kleinschaliger en persoonlijker zijn dan een instelling. Ook ouders voelen zich vaak meer betrokken bij een particulier initiatief. Wij hebben inmiddels de helft van onze boerderij zo kunnen verbouwen dat we er nu plek kunnen bieden voor  3 jong volwassenen +/- 18 t/m 25 jaar met een verstandelijke beperking. 

.


Ons motto is 'iedereen verdient een kans'


Het is voor veel mensen met een verstandelijke handicap geweldig om lekker buitenaf te kunnen wonen op een boerderij met allerlei dieren, die je ook nog eens allemaal kunt knuffelen.
Wij kunnen en willen ze die kans heel graag bieden bij ons Op den Borgh. 


Rust, ruimte, regelmaat en dieren staan bij ons centraal en dat zijn juist de ingrediënten die voor velen heel belangrijk zijn.
Daarom houden wij het ook klein en huiselijk, zodat jij hier helemaal je rust kan vinden en ook de nodige aandacht en begeleiding krijgt. Begeleiding is dag en nacht aanwezig in de aangrenzende woning.


Om een soort van "gezinssituatie" te creëren waarin jij je helemaal thuis voelt word er altijd gezellig samen gegeten en koffie gedronken. Daarnaast heb je natuurlijk je eigen woondeel waar je visite kunt ontvangen en even op jezelf kunt zijn als je daar behoefte aan hebt.  Naar behoefte word er samen een activiteiten-kalender gemaakt, om vrije uurtjes op een leuke manier in te kunnen vullen. Hierbij zullen we zoveel mogelijk proberen om aan jouw wensen te voldoen en je daarin te begeleiden.


Vanuit de boerderij kun je naar je dagbesteding maar het is natuurlijk ook erg leuk om eens mee te helpen in en op de boerderij. We hebben natuurlijk de dieren, maar ook een boomgaard, weilanden, tuin, erf en stallen.  Er is altijd wel wat te doen.Wij kunnen je dus ook een paar dagen per week leuke dagindeling bieden door ons te helpen bij onze dagelijkse werkzaamheden. En als de appels en peren in onze boomgaard rijp zijn is het plukken geblazen en gaan we natuurlijk de lekkerste taarten bakken. Verder willen we nog een moestuin gaan aanleggen, zodat we onze eigen groenten kunnen kweken. 

 


Er zijn op de boerderij  6 KuneKune varkens en 5 Herdwick schapen,    2 honden en 2 katten  die allemaal verzorgd moeten worden.               In het voorjaar zijn er altijd veel biggetjes en lammetjes om te verzorgen en vooral om lekker mee te knuffelen.  

Privacy en respect bij ons hoog in het vaandel. Dat verwachten we natuurlijk van iedereen die hier woont,  vooral ook naar de dieren toe.

Elke bewoner krijgt  de zorg/ begeleiding  die hij of zij nodig heeft. Deze stemmen wij in overleg met jou en  je ouders  individueel af.


Zo maken we er met elkaar iets moois van. Niets is mooier dan gelukkige mensen en dieren in harmonie met elkaar.


Wat kunnen wij bieden:

 • Gezellig ingerichte woning (helft van boerderij), bestaande uit : sfeervol ingerichte woonkamer, luxe inbouw keuken,  grote badkamer met inloopdouche en 2 bad-meubels, ruim toilet, ruime hal, gezellige ontvangstruimte/gastenkamer.
 • Eigen slaapkamer
 • Grote eigen tuin
 • Begeleiding ( 24/7 aanwezig )
 • Gezamenlijke maaltijden
 • Hulp bij persoonlijke verzorging
 • Hulp bij dagelijkse dingen van allerlei aard.
 • Dagindeling op de boerderij
 • Gezelligheid en aandacht
 • Activiteiten en af en toe leuke uitjes
 • Privacy
 • TV / Wifi beschikbaar.
 • Lekker knuffelen met onze dieren, ( honden, poezen, schapen en, de grootste knuffels: onze KuneKune varkentjes)
 • Alles is bespreekbaar, wat betreft jouw wensen


Wij hopen dat we in de toekomst helemaal als zorgboerderij kunnen gaan functioneren. Dan kunnen we ook andere werkzaamheden aantrekken, zodat wij cliënten van buiten hier een nuttige dagbesteding kunnen gaan bieden.